Saugi kaimynystė

2020-07-10

Sodininkų bendrijoje “Dvarčionys” veikia “Saugi kaimynystė” skyrius. “Saugi kaimynystė – tai jūsų ir kaimynų bendradarbiavimas, padedant policijai ir kitoms institucijoms bei stiprinant saugumą jūsų gyvenamojoje vietovėje.” Nebūkite patys ir skatinkite savo kaimynus nebūti abejingais bei kreiptis į policiją, pamačius nusikaltimą ar kitą teisės pažeidimą. Sodininkų bendrija „Dvarčionys“ patenką į Vilniaus m. 3-čiojo Policijos komisariato priežiūros teritoriją ir jai priskirtas bendruomenės pareigūnas Justinas Rainys. Kilus klausimams su juo galite susisiekti el. paštu justinas.rainys@policija.lt arba telefonu 869816774.

Sodininkų bendrijos teritorijoje įrengti ženklai, liudijantys apie čia veikiančią Saugią kaimynystę. Taip pat  įrengi ir gyvenamają zoną žymintys kelio ženklai. Pagal kelių eismo taisykles, gyvenamojoje zonoje draudžiama:

  • važiuoti didesniu kaip 20 km/h greičiu;
  • stovėti įjungus transporto priemonės variklį ilgiau, nei būtina paruošti transporto priemonę važiuoti (nuvalyti sniegą ir panašiai);
  • palikti stovėti didesnės kaip 3,5 t didžiausiosios leidžiamosios masės krovininius automobilius, daugiau kaip 12 sėdimų vietų autobusus, taip pat traktorius, savaeiges mašinas ir jų priekabas;
  • mokyti vairuoti.

Transporto priemonės vairuotojas, įvažiuodamas į kelią iš gyvenamosios zonos, privalo duoti kelią juo artėjančioms transporto priemonėms.